Ohlédnutí za Učitelským summitem 2016

Letošní Učitelský summit, který proběhl 16. 4. v Praze, měl podtitul „5 let s iPadem“ a pořádala ho tradičně společnost 24U. Pro ty z vás, kteří se ho nemohli zúčastnit, přinášíme krátké ohlédnutí.Program summitu bývá tradičně rozdělen do dvou částí. Dopolední probíhá v hlavním sále a na odpoledne se účastníci dopředu zaregistrují na dva libovolné workshopy z nabídky, kterou si pro ně lektoři připraví. Celá akce probíhá v krásném prostředí Mezinárodní školy v Praze Nebušicích. Jak už napovídá samotný podtitul summitu, letos se vystupující v hlavním dopoledním programu měli zamyslet nad tím, jakou cestu urazili s iPadem za těch 5 let, co pro ně tato pětiletka znamenala, k jakým poznatkům dospěli.

Náš projekt iPad ve výuce nestál u samého počátku iPadů v našem školství, o to víc se nám líbily příspěvky, které mapovaly tuto cestu, za všechny uveďme moc pěkný příspěvek Daniela Preislera a zakladatelek i-Sen komunity, Lenky Říhové a Ivy Jelínkové nebo samotný start summitu v podání parádní přednášky Petra Máry. Vojta v tandemu s Liborem Klubalem přispěli k tématu vědeckým pohledem, kdy odprezentovali účastníkům poznatky ze svých doktorských výzkumů o používání iPadů ve výuce, z pohledu běžných uživatelů – učitelů a žáků. Odpoledne proběhlo v rámci workshopů; za nás jsme měli nachystanou ukázku AppSmashingu, o kterém jsme již psali v předchozím článku.

Celý letošní summit měl super atmosféru, možná proto, že byl tak trochu jubilejní. Pořádající firma 24U má náš obdiv, protože organizace byla skvělá, vše šlapalo na jedničku. Moc si ceníme, že jsme byli už potřetí pozváni na tak prestižní akci. A naše dojmy z workshopů? Je radost, mít na workshopech takové příjemné a nadšené lidi, jako jsme měli my. Těší nás, že stále více učitelů do své práce iPad zapojuje, a připravuje tak svým žákům zajímavé hodiny. Děkujeme také všem, kteří se rozhodnou sami něco vytvořit a posílají nám potom své výtvory, abychom je nasdíleli dál…za všechny jmenujme paní učitelku Alenu Rajnochovou z ZŠ Ludgeřovice a kolektiv pedagogů ZŠ Martina Luthera z Plzně.

Těšíme se na příště!

DSC_5655 US6_9148 IMG_6313 IMG_6352 US6_9242 US6_9316 DSC_5737 US6_9358  DSC_5819 DSC_5797 DSC_5780 DSC_5663

US6_9330 US6_9083Spolecna_US2016

Všechny fotografie
Snímek obrazovky 2016-02-22 v 8.00.48

Translate »